Патладжанена Пърженица

04/05/2018
"Тази пърженица лесно ще се превърне в топеница, ако седнете да я хапнете и с комат топъл хляб "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 261
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • патладжани - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - 2 средни глави
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 200 г от консерва
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се разполовява и се нарязва на тръбички. Поставя се в тенджера с малко вода и сол. Оставя се така за 30 минути, за да падне горчивината.

След това се измива в гевгир, изцежда се и се подсушава хубаво. Изпържва се до полуготовност в олио.

Тогава се добавя нарязаният на филийки лук и нарязаната на дълги лентички чушка.

Щом се запържат хубаво зеленчуците се добавят доматите и чесънът. Пържи се до желаната гъстота -най-добре за 3-4 минути.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар