Начин на приготвяне
Ребърцата се овалват добре в сместа от червения пипер, олиото, черния пипер, сол и подправката.
След което се оставят да постоят в хладилника за около час.
През това време се обелват лукът, морковите и картофите. Главите лукчета и картофите се оставят цели, а морковите се режат на едри колелца.
В тава се объркват зеленчуците с ребърцата, прибавя се ментата и се налива виното.
По желание, а зависи и от сорта на картофите, може да се налее и 1/2 ч.ч. вода. Ако е необходимо се посолява още малко.
Тавата се покрива с фолио и се слага във фурната да се пече.
След около час и половина фолиото се отстранява и тавата се връща обратно, за да се запече агнешкото до златист загар и да хване хрупкава коричка.
Добър апетит!