Начин на приготвяне
Агнешкият комплект, който съдържа агнешки бял и черен дроб и сърце, се сварява до готовност.
Този процес трае около 1 час, след което бульонът се запазва. Прецеждаме го и го използваме в ястието.
Сварените до омекване агнешки дреболии оставяме леко да се охладят. Нарязваме ги на кубчета.
Измиваме зеленият лу, на който използваме само бялата част от стеблата.
Нарязваме ги на дребно и ги сотираме в растителната мазнина. Оризът, предварително измит, накисваме за около 1 час във хладка вода. Отцеждаме го от водата и го прибавяме към лука. Запържваме, докато той стане прозрачен.
Прибавяме и агнешките дреболии, червения пипер, отцедените от маринатата гъби и 1 ½ ч.ч. от бульона. Овкусяваме със сол, черен пипер и джоджен.
Изсипваме съставките в подходяща тавичка и добавяме останалото количество от бульона.
Печем на силна фурна, около 50 минути, докато оризът поеме от течността.
За заливката смесваме разбитите прясно мляко, яйца и брашно. Връщаме ястието във фурната за още 15 минути, запичайки го до готовност. Поднасяме дроб-сармата топла, гарнирана с млечна салата и люта чушка.