Агнешка дроб сарма за Гергьовден

06/05/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор5702116121
"Традиция е за празника да се приготвя дроб сарма, а ние ви предлагаме най-добрата "
Приготвяне25 мин.
Готвене65 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо290
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият комплект, който съдържа агнешки бял и черен дроб и сърце, се сварява до готовност.

Този процес трае около 1 час, след което бульонът се запазва. Прецеждаме го и го използваме в ястието.

Сварените до омекване агнешки дреболии оставяме леко да се охладят. Нарязваме ги на кубчета.

Измиваме зеленият лу, на който използваме само бялата част от стеблата.

Нарязваме ги на дребно и ги сотираме в растителната мазнина. Оризът, предварително измит, накисваме за около 1 час във хладка вода. Отцеждаме го от водата и го прибавяме към лука. Запържваме, докато той стане прозрачен.

Прибавяме и агнешките дреболии, червения пипер, отцедените от маринатата гъби и 1 ½ ч.ч. от бульона. Овкусяваме със сол, черен пипер и джоджен.

Изсипваме съставките в подходяща тавичка и добавяме останалото количество от бульона.

Печем на силна фурна, около 50 минути, докато оризът поеме от течността.

За заливката смесваме разбитите прясно мляко, яйца и брашно. Връщаме ястието във фурната за още 15 минути, запичайки го до готовност. Поднасяме ястието топло, гарнирано с млечна салата и люта чушка.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар