gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Мармалад с лук и зехтин

Мармалад с лук и зехтин

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
1114654452732
Мармалад с лук и зехтин
Снимка: Нина Иванова
1 / 4
31/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
"Приберете обратно филийките, с този мармалад се мажат меса"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на полумесеци и го сложете в дълбок тиган. Сложете зехтина и на умерено силен котлон и задушете лука.

Когато лукът омекне, прибавете захарта и бъркайте, докато се карамелизира.

След това прибавете оцета и бъркайте, докато цялата течност се изпари.

Изсипете виното и продължете да бъркате, докато и виното почти се изпари.

Вдигнете от котлона и добавете маслото. Разбъркайте добре и оставете да изстине.

След това сипете в бурканчета и съхранявайте мармалада в хладилник за най-много 14 дни.

Мармаладът с лук и зехтин е готов.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: