Начин на приготвяне
Измиваме джоланчетата и ги подсушаваме (може да се разсекат на две части, но тогава от едната страна няма да остане много месо, защото е по-тънка).
Запържваме ги в олиото и ги слагаме в гювеча на дъното.
В същата мазнина задушаваме лука, нарязан на лунички, добавяме паприкаша или чушките, нарязани на ивици, и доматите - също нарязани, зеления фасул, картофите, почистени и нарязани на филийки, сол, червен пипер, черен пипер.
Всичко се разбърква и изсипва върху джоланите, слага се капакът на гювеча и се пъха в студена фурна.
Фурната се включва на 250°C и след 20 минути се увеличава на 300°C. Пече се 1 час и 20 мин.
Като извадим гювеча от фурната, го поръсваме с наситнения магданоз.