Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Гювеч»Печен Заек в пръстен гювеч

Печен Заек в пръстен гювеч

Печен Заек в пръстен гювеч
Снимка: Ваня Георгиева
9 / 10с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Слагате заека в гювеча и се запасявате с търпение - уверяваме ви, че чакането си заслужава"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр. (ако е по голям - 1/2)
  • картофи - 600 - 700 г
  • стар лук - 1 голяма глава
  • моркови - 1 бр.
  • млечен чесън - 1 глава - скилидките
  • чушки - 1 бр. червена + 1 бр. зелена
  • доматен сок - 250 мл
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • джоджен
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заека на порции, поръсете със сол, червен пипер и олио. С ръце хубаво натрийте месото и добавете малко черен пипер и джоджен.

Картофите нарежете на едри парчета, лука, чушките и морковите - на по дребни парченца.

Сложете всички продукти в гювеча и разбъркайте хубаво, след което сипете доматения сок и малко вода.

Ако обичате повече аромати, поръсете още от подправките и добавете скилидките чесън.

Печете в умерена фурна за около 2 часа, след което накрая запечете без капак.

Печеният Заек в пръстен гювеч е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: