Пърленки с лук, спанак и извара

11/05/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру215884777216
"С лук, разбира се, така се правят най-вкусните пърленки "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо750
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активира се маята в хладката вода със захарта и когато бухне, с останалите продукти се замесва меко тесто. Намазва се с олио и оставяме една нощ в хладилника. Ако искате, може и веднага да приготвите, след като удвой обема си.

Разделя се втасалото тесто на 8-9 части.

Приготвя се плънката, като се смесват в купа извара, нарязан пресен лук и две шепи замразен спанак с щипка-две сол. Разбъркваме, да се смесят продуктите. Всяко топче тесто се разточва на малка кръгла питка.

Поставя се отгоре плънка и краищата се събират в средата, като се притиска с пръсти. Обръща се с гладката страна нагоре и леко се доразточва с големина на малка чиния.

Оформените пърленки нареждам върху намазнена табличка. Загрява се тиган, намазан с олио и с незалепващо покритие.

Печем пърленките от двете страни до зачервяване.

Изваждат се в чиния и с четка се намазват с масло.

Поднасяме топли с чаша айран - вкусотия!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар