Пикантен телешки дроб с кисело мляко

Владка ПанайотоваВладка ПанайотоваПомощник Готвач13441
11/05/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо56
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се почиства от ципите и без да се нарязва, се залива с вино и студена вода и се вари.

Прибавя се сол на вкус и дафинов лист. Вари се още около 20 минути.

Приготвя се сос, като в маслото се запържва брашното, угася се с малко вино и бульон от варенето на дроба.

Добавя се киселото мляко и се вари още 10 минути, като се разбърква.

Нарязват се на ситно нарязаните кисели краставички, копър и магданоз.

Дробът се нарязва на тънки филийки, подрежда се в чиния и се полива със соса.

По желание може да се поднесе с гарнитура от ориз или картофи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар