Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пикантен телешки дроб с кисело мляко

Пикантен телешки дроб с кисело мляко

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432431885
Пикантен телешки дроб с кисело мляко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • черен дроб - 1 кг телешки
  • бяло вино - 200 мл
  • сол
  • дафинов лист
  • брашно - 2 с.л.
  • краве масло - 70 г
  • вода - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 200 г
  • кисели краставички - 3 бр.
  • копър
  • магданоз
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се почиства от ципите и без да се нарязва, се залива с вино и студена вода и се вари.

Прибавя се сол на вкус и дафинов лист. Вари се още около 20 минути.

Приготвя се сос, като в маслото се запържва брашното, угася се с малко вино и бульон от варенето на дроба.

Добавя се киселото мляко и се вари още 10 минути, като се разбърква.

Нарязват се на ситно нарязаните кисели краставички, копър и магданоз.

Дробът се нарязва на тънки филийки, подрежда се в чиния и се полива със соса.

По желание може да се поднесе с гарнитура от ориз или картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: