Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача със синьо сирене и лук

Фокача със синьо сирене и лук

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432401401684
Фокача със синьо сирене и лук1 / 2
11/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • суха мая - 1 пак
  • сол - 1 ч.л.
  • розмарин - 3 щипки
  • мащерка - 3 щипки
  • зехтин - 3 с.л.
  • вода - 200 - 220 мл
  • Плънка
  • лук - 1 глава
  • зехтин 1 с.л.
  • синьо сирене - 200 г
  • орехи - 100 г сурови
  • зелен лук - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто от посочените продукти и се оставя да втаса.

Главата лук се реже на шайби и се задушава на тих огън в 1 с.л. зехтин.

Орехите се счукват. Зеленият лук се реже на колелца.

Тестото се разделя на две и всяка част се замесва с част от зеления лук, поставя се в намазнена тава и се разстила с ръце.

Отгоре се поръсва с малко зехтин, разпределя се охладения лук, натрошените ядки, нарязаното на дребни кубчета синьо сирене.

Пече се в предварително загрята фурна до 220 градуса за около 15-20 минути

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: