Пълнени тиквички по Аржентински

Мина ДимитроваМина Димитрова
Иноватор
232
2k
798
607
11/05/2018
"И в Аржентина пълнят тичквички, но за да не се разкарвате дотам, ние ви ги донесохме, да ги опитате "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо846
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се режат на две по дължина и се издълбават. Бланшират се за няколко минути във вряща подсолена вода, вадят се потапят се в ледено студена вода и се отцеждат.

В сгорещеното краве масло се задушава нарязаният на ситно лук. Когато поомекне, се добавят нарязаната вътрешност от тиквичките и се оставя да се поизпържи, докато се изпари водата.

Прибавя се хлябът, предварително накиснат в прясно мляко, отцеден и стрит, нарязаните маслини. Овкусява се с индийско орехче, сол, пипер. Добавя се каймата и се разбърква да стане на малки парченца.

Прибавя се белтък и нарязаният магданоз. Разбърква се и се пълнят тиквичките. Поръсват се с кашкавал.

Чери доматите се разполовяват и се нареждат по дължината на тиквичките върху кашкавала. Запичат за 10-15 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар