Пълнени тиквички по Аржентински
Punjene tikvice na argetinski način
Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тиквички на Фурна»Пълнени тиквички по Аржентински

Пълнени тиквички по Аржентински

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
4345k2k2k5
Пълнени тиквички по Аржентински
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
04/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"И в Аржентина пълнят тичквички, но за да не се разкарвате дотам, ние ви ги донесохме, да ги опитате"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • лук - 2 бр. стрък
  • краве масло - 40 г
  • хляб - 2 филии
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • маслини - 100 г
  • индийско орехче - 4 щипки
  • черен пипер
  • бял пипер
  • сол
  • кайма - 100 г
  • белтъци - 1 бр.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • кашкавал - 100 г
  • чери домати
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се режат на две по дължина и се издълбават.

Бланшират се за няколко минути във вряща подсолена вода, вадят се потапят се в ледено студена вода и се отцеждат.

В сгорещеното краве масло се задушава нарязаният на ситно лук. Когато поомекне, се добавят нарязаната вътрешност от тиквичките и се оставя да се поизпържи, докато се изпари водата.

Прибавя се хлябът, предварително накиснат в прясно мляко, отцеден и стрит, нарязаните маслини. Овкусява се с индийско орехче, сол, пипер. Добавя се каймата и се разбърква да стане на малки парченца.

Прибавя се белтък и нарязаният магданоз. Разбърква се и се пълнят тиквичките. Поръсват се с кашкавал.

Чери доматите се разполовяват и се нареждат по дължината на тиквичките върху кашкавала.

Запичат за 10-15 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Пълнените тиквички по Аржентински са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: