Свинска Плешка Яхния

Таня ЛевеноваТаня ЛевеноваГотвач234663783
12/05/2018
"Яхния може да направите с всякакво месо, но със свинска плешка е най-вкусно, не мислите ли "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 510
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на средни кубчета. В ниска тенджера то се запържва леко до побеляване.

След това месото се изважда в чиния и там се запържват нарязаните на дребно лук и чушка до омекване.

Месото се връща в тенджерата, добавя се доматеното пюре, размито в половин чаша топла вода, червеният пипер.

Оставяте ястието да се вари, докато водата се изпари.

Разбърквайте от време навреме да не загори.

Тогава добавете дафиновия лист, чубрицата, виното и половин чаша вода.

Посолете на вкус, прибавете и черния пипер.

Покрийте тенджерата с капак и оставете ястието да се вари на много бавен огън до омекване на месото.

Готовата яхния се поднася топла, поръсена с магданоз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар