Свинска Плешка Яхния

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
234
2k
664
1k
3
12/05/2018
"Яхния може да направите с всякакво месо, но със свинска плешка е най-вкусно, не мислите ли "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 029
  • Преглеждания за месеца432
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества
Яхния

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на средни кубчета. В ниска тенджера то се запържва леко до побеляване.

След това месото се изважда в чиния и там се запържват нарязаните на дребно лук и чушка до омекване.

Месото се връща в тенджерата, добавя се доматеното пюре, размито в половин чаша топла вода, червеният пипер.

Оставяте ястието да се вари, докато водата се изпари.

Разбърквайте от време навреме да не загори.

Тогава добавете дафиновия лист, чубрицата, виното и половин чаша вода.

Посолете на вкус, прибавете и черния пипер.

Покрийте тенджерата с капак и оставете ястието да се вари на много бавен огън до омекване на месото.

Готовата яхния се поднася топла, поръсена с магданоз.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
46.99 лв.
Виж ››

Може да сложите каквото си пожелаете в дълбокия тиган с двойно дъно и то ще се превърне в невероятно вкусно ястие. Дългата удобна дръжка ще помогне и на по-плахите да се впуснат в кулинарно приключение заедно със своя тиган.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар