Ловджийски гювеч

08/01/2013
"Месото на диво прасе придава невероятен аромат на този ловджийски гювеч. Аромат, който може да ви накара сами да грабнете пушката!"
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 706
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета и го сложете да се маринова за 4 часа в равни части оцет, вино, вода, малко бахар, дафинов лист и черен пипер на зърна.

След това го отцедете и го задушете в свинската мас заедно с малко вода и нарязания едро лук.

След като се запържи, го разбъркайте с червения пипер. Прехвърлете го в пръстен гювеч и добавете обелените и едро нарязани картофи и ситно нарязани домати.

Долива се малко от маринатата с дафиновите листа и зърна от подправките и се разбърква, като се овкусява със сол. Може да добавите и други подправки по избор. Пече се около 90 минути в умерена фурна.

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Поли
Поли
08.06.2013 21:05
яйцата са за да си ги опържиш, ако не стане гювеча :):)
4
0
марти
марти
20.03.2013 12:38
Страшно недомислени са рецептите ... не се упоменава употребата на всички съставки , количествата понякога са неточни ..през пръсти ги пише някой ..
1
0
диана
диана
20.03.2013 12:35
а яйцата за какво са
1
0