Милинки с галета и шарена сол

13/05/2018
"Обещаваме пухкави милинки с хрупкава коричка за всички, дори няма нужда да гласувате за нас "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 337
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В 100 мл хладка вода се натрошава маята със захарта и лъжица брашно. Разбърква се и оставяме да шупне.

С останалите продукти се замесва средно меко тесто. Покрива се с фолио и оставяме да втаса около 40 минути.

Готовото тесто се разделя и оформя на малки топчета, като в средата на всяко се поставя малко парче сирене.

Нареждат се в широка тава, намаслена с мазнина, и оставяме да удвои обема си.

В тиган се загрява олио и масло, добавя се брашно, да се запържи леко, и с лъжица се заливат втасалите милинки.

Отгоре също се поръсва с малко сирене и поръсваме с галета.

Печем в загрята фурна 180°C до златисто и хрупкава коричка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар