Начин на приготвяне
В 100 мл хладка вода се натрошава маята със захарта и лъжица брашно. Разбърква се и оставяме да шупне.
С останалите продукти се замесва средно меко тесто. Покрива се с фолио и оставяме да втаса около 40 минути.
Готовото тесто се разделя и оформя на малки топчета, като в средата на всяко се поставя малко парче сирене.
Нареждат се в широка тава, намаслена с мазнина, и оставяме да удвои обема си.
В тиган се загрява олио и масло, добавя се брашно, да се запържи леко, и с лъжица се заливат втасалите милинки.
Отгоре също се поръсва с малко сирене и поръсваме с галета.
Печем в загрята фурна 180°C до златисто и хрупкава коричка.
Милинките с галета и шарена сол са готови.