Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Милинки с галета и шарена сол

Милинки с галета и шарена сол

Милинки с галета и шарена сол
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Обещаваме пухкави милинки с хрупкава коричка за всички, дори няма нужда да гласувате за нас"

Необходими Продукти

  • вода - 300 мл хладка
  • мая - 20 г
  • захар - 1 ч.л.
  • шарена сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • ленено семе - 2 с.л. смляно
  • сирене - 150 г
  • брашно - 600 г за средно меко тесто
  • заливка
  • олио - 30 г
  • масло - 1 - 2 с.л. разтопено
  • брашно - 1 с.л.
  • галета - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 100 мл хладка вода се натрошава маята със захарта и лъжица брашно. Разбърква се и оставяме да шупне.

С останалите продукти се замесва средно меко тесто. Покрива се с фолио и оставяме да втаса около 40 минути.

Готовото тесто се разделя и оформя на малки топчета, като в средата на всяко се поставя малко парче сирене.

Нареждат се в широка тава, намаслена с мазнина, и оставяме да удвои обема си.

В тиган се загрява олио и масло, добавя се брашно, да се запържи леко, и с лъжица се заливат втасалите милинки.

Отгоре също се поръсва с малко сирене и поръсваме с галета.

Печем в загрята фурна 180°C до златисто и хрупкава коричка.

Милинките с галета и шарена сол са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: