Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на фурна»Пилешки Шийки с Ориз на Фурна

Пилешки Шийки с Ориз на Фурна

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Пилешки Шийки с Ориз на Фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"От старите тефтери с кулинарни хитринки на баба - пилешки шийки с ориз на фурна"

Необходими Продукти

  • пилешки шийки - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • къри
  • универсална подправка - вълшебен вкус
  • лук - 1 глава кромид
  • ориз - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме шийките и ги слагате в тенджера да се сварят.

Нарязваме лука на ситно и измиваме ориза в няколко води, докато му се отмие нишестето.

Запържваме с малко мазнина лука и ориза, докато зрънцата станат прозрачни.

После ги изсипваме в дълбока тава, добавяме солта, черния пипер, кърито и вълшебния вкус.

Добавяте пилешките шийки. След това изсипваме 3 ч.ч. от получения бульон (където сварихме шийките).

Печем ориза до готовност и усвояване на течността.

Пилешките Шийки с Ориз на Фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: