Начин на приготвяне
Нарязват се на ситно лукът, пиперките - на ситни кубчета, и домата на ситни кубчета, като на домата сме почистели семената предварително.
Лукът се задушава за около 3-4 минути в сгорещеното олио. Добавя се пшеницата и се пържи за не повече от минута.
Налива се водата и се задушава до омекване на пшеницата.
Добавя се домат, посолява се, подправя се със ситно нарязаните джоджен и магданоз. Оттегля се от огъня, добавят се пиперките и се разбърква.
Внимателно се отделя месото от ребрата, така че да се получи джоб.
Отвътре се посолява и се пълни. Затваря се с дървени шишчета. Поставя се в тава с малко мазнина, лук и морков.
Пече се първите 20 минути при 220-240 градуса.
Накрая се намаля на 160 градуса и се пече още 2 часа. Поръсва се със смес от подправките и се пече още 10-15 минути.