Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свински опашки с кисело зеле и ориз

Свински опашки с кисело зеле и ориз

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Свински опашки с кисело зеле и ориз
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
16/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6
"Сега разбирате ли защо му е на прасето опашка - защото с нея се приготвя това зверски вкусно ястие"

Необходими Продукти

  • свински опашки - 700 г
  • кисело зеле - 1 зелка
  • ориз - 3/4 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските опашки се измиват много добре и се слагат в тендера с малко мазнина и вода да се задушат.

Киселото зеле се нарязва на дребно и се слага върху свинските опашки.

Зелето се поръсва с червен пипер, наливат се две чаени чаши вода, тенджерата се похлупва и се оставя да се готви.

Ястието се разбърква периодично и ако е необходимо, се налива още олио и вода.

Когато зелето се посвари, се прибавя измитият ориз.

След като оризът набъбне и поеме водата, ястието се прехвърля в тава и се запича във фурна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: