Начин на приготвяне
Почистено от ципи и измито месо се нарязва на порции. Изсипва се олиото в съда, в който ще се готви ястието, и се запържва отвсякъде. Изважда се месото и в мазнината се задушава лукът и чесънът /наситнени/ и морковът. Обелват се картофите и се нарязват на по-едри кубчета или както вие решите, ако са млади картофи и са дребнички, може и цели да ги сложите.
Към лука и чесъна добавете измития ориз, разбъркайте и добавете картофите, солта, черния пипер, червения пипер и се залива с горещата вода или бульон.
Разбърква се ястието и се захлупва да ври 20 мин, като от време на време се разбърква внимателно, да не се захване за дъното оризът, и го пробвайте да не е суров.
Ако ви се стори, че се сгъстява много, долейте още бульон или вода (винаги правя малко повече бульон). Накрая наситнете подправките и поръсете ястието, захлупете и го дръпнете от котлона.
Поднесете със салата според сезона.