Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешка Плешка с Ориз и Картофи

Агнешка Плешка с Ориз и Картофи

Агнешка Плешка с Ориз и Картофи1 / 2
23/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - 1 бр.
  • картофи - 500 г
  • ориз - 200 г
  • копър - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. (пълна)
  • зелен лук - 1 връзка
  • зелен чесън - 2 стръка или 2 скилидки зрял
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч. (гореща или зеленчуков бульон)
  • моркови - 1 бр., нарязан на кубчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистено от ципи и измито месо се нарязва на порции. Изсипва се олиото в съда, в който ще се готви ястието, и се запържва отвсякъде. Изважда се месото и в мазнината се задушава лукът и чесънът /наситнени/ и морковът. Обелват се картофите и се нарязват на по-едри кубчета или както вие решите, ако са млади картофи и са дребнички, може и цели да ги сложите.

Към лука и чесъна добавете измития ориз, разбъркайте и добавете картофите, солта, черния пипер, червения пипер и се залива с горещата вода или бульон.

Разбърква се ястието и се захлупва да ври 20 мин, като от време на време се разбърква внимателно, да не се захване за дъното оризът, и го пробвайте да не е суров.

Ако ви се стори, че се сгъстява много, долейте още бульон или вода (винаги правя малко повече бульон). Накрая наситнете подправките и поръсете ястието, захлупете и го дръпнете от котлона.

Поднесете със салата според сезона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: