Начин на приготвяне
Обелените картофи се нарязват на тънки кръгчета, тиквичките и доматите също. Пилешкото месо се нарязва на малки кубчета и се запържва в тиган със загрято олио. Поръсва се със сол, черен пипер и риган. Готви се почти до готовност.
В купа смесваме заквасена сметана, яйцата, сол на вкус и ситно нарязан копър.
Разбърква се добре и сипваме при месото в тигана. Бърка се с дървена лъжица за кратко и добавяме отцеден мексикански микс. Снема се от котлона и оставяме леко да се охлади.
В малка тава, около 26-27 см, намазана с олио, се нареждат кръгчета от зеленчуците, като се редува тиквичка, картоф, домат и така докато се получи венец. В средата сипваме пилешкото филе със сметана и царевица.
Запича се докато сметаната и яйцата стегнат на загрята фурна на 180 градуса. Изважда се поръсваме по цялата повърхност с настърган кашкавал и запичаме още малко, докато се разтопи.
Сервираме порция, поръсена с нарязан копър. Много е вкусно, бърза и лека вечеря или обяд.