Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Шкембе и гъби, задушени в масло

Шкембе и гъби, задушени в масло

Шкембе и гъби, задушени в масло
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Ако те обича, ще ти приготви шкембе и гъби, задушени в масло - в това вярват повече от половината от анкетираните мъже"

Необходими Продукти

  • шкембе - 200 г (cварено)
  • масло - 50 г
  • гъби - 100 г
  • чесън - 1 - 2 скилидки пресован
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме шкембето и го слагаме във вода да се свари предварително.

На котлона поставяме тиган с маслото, като към него прибавяме нарязаните гъби да се запържат.

Готовото сварено шкембе нарязваме на ситно, а чесъна обелваме и минаваме през преса.

Към гъбите добавяме шкембето и чесъна, както и солта и червения пипер.

Всичко това изсипваме в тавичка и поръсваме обилно с настърган кашкавал.

Поставяме мезето във фурната да се запече за около 5 минути или до разтопяване на кашкавала.

Шкембето и гъби, задушени в масло са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Видео към рецептата

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Вкусотия, която препоръчвам на всички почитатели на шкембето!
28.05.2018 14:45
3
1
Покажи всички подкоментари