Зеленчуков кейк с листа от бяло цвекло

Владка ПанайотоваВладка ПанайотоваПомощник Готвач13441
20/05/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо68
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се белят, режат на кубчета, варят се в кипналата вода, отцеждат се и се пюрират. Овкусява се пюрето с индийско орехче, 50 г краве масло и сол. Листата от цвекло се почистват от дръжките и се варят в подсолена и подкиселена вода за 3-4 минути без капак.

Вадят се потапят се в ледена вода, отцеждат се и се режат. Яйцата се варят за 10-12 минути, трябва да са твърдо сварени. Нарязаният на полумесеци лук се оставя в 50 г масло на тих огън, под капак да се карамелизира.

Към омекналия лук се добавят настърганите моркови за 2-3 минути да се запържат. Добавят се нарязаните гъби и те да се позапържат.

В намазана с масло и поръсена с галета тава се разпределя плънката от тигана, отгоре се редят нарязаните на кръгчета яйца, поръсва се с натрошеното сирене и най-отгоре се разпределя пюрето, за да се задушат зеленчуците.

Пече се до зачервяване за около 30-40 минути при 180 градуса. Консумира се горещ или студен.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар