Начин на приготвяне
Картофите се белят, режат на кубчета, варят се в кипналата вода, отцеждат се и се пюрират. Овкусява се пюрето с индийско орехче, 50 г краве масло и сол. Листата от цвекло се почистват от дръжките и се варят в подсолена и подкиселена вода за 3-4 минути без капак.
Вадят се потапят се в ледена вода, отцеждат се и се режат. Яйцата се варят за 10-12 минути, трябва да са твърдо сварени. Нарязаният на полумесеци лук се оставя в 50 г масло на тих огън, под капак да се карамелизира.
Към омекналия лук се добавят настърганите моркови за 2-3 минути да се запържат. Добавят се нарязаните гъби и те да се позапържат.
В намазана с масло и поръсена с галета тава се разпределя плънката от тигана, отгоре се редят нарязаните на кръгчета яйца, поръсва се с натрошеното сирене и най-отгоре се разпределя пюрето, за да се задушат зеленчуците.
Пече се до зачервяване за около 30-40 минути при 180 градуса. Консумира се горещ или студен.