Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Зеленчуков кейк с листа от бяло цвекло

Зеленчуков кейк с листа от бяло цвекло

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432431875
Зеленчуков кейк с листа от бяло цвекло1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • бяло цвекло - 10 листа
  • картофи - 1 кг
  • яйца - 4 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • червен лук - 1 глава
  • масло - 100 г
  • печурки - 250 г
  • индийско орехче - 3 щипки
  • сирене - 200 г
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се белят, режат на кубчета, варят се в кипналата вода, отцеждат се и се пюрират. Овкусява се пюрето с индийско орехче, 50 г краве масло и сол. Листата от цвекло се почистват от дръжките и се варят в подсолена и подкиселена вода за 3-4 минути без капак.

Вадят се потапят се в ледена вода, отцеждат се и се режат. Яйцата се варят за 10-12 минути, трябва да са твърдо сварени. Нарязаният на полумесеци лук се оставя в 50 г масло на тих огън, под капак да се карамелизира.

Към омекналия лук се добавят настърганите моркови за 2-3 минути да се запържат. Добавят се нарязаните гъби и те да се позапържат.

В намазана с масло и поръсена с галета тава се разпределя плънката от тигана, отгоре се редят нарязаните на кръгчета яйца, поръсва се с натрошеното сирене и най-отгоре се разпределя пюрето, за да се задушат зеленчуците.

Пече се до зачервяване за около 30-40 минути при 180 градуса. Консумира се горещ или студен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: