Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тиганици»Картофени тиганици с царевица и сос

Картофени тиганици с царевица и сос

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432391401644
23/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр. средни
  • яйца - 2 бр
  • лук - 3 стръка
  • царевица - 220 г
  • сол - 1 ч.л.
  • чубрица - 3 щипки
  • около - 1 к.ч. мазнина
  • СОС
  • кисело мляко - 200 г
  • къри - 1/2 ч.л.
  • чили сос - на вкус
  • мазнина - 2 - 3 с.л., в която са пържени тиганиците
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре се разбъркват настърганите на ситно ренде картофи и към тях се добавят разбитите яйца.

Добавя се и нарязаният лук, царевица, сол, копър, чубрица. Бърка се добре.

Загрява се мазнината за пържена. С лъжица се гребва от сместа и се изсипва в загрятата мазнина да се пържи за 2-3 минути.

Когато се захване, се обръща и се пържи за още 2-3 минути.

Картофените тиганици се поднасят със соса, за който се разбиват заедно продуктите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Хубаво е преди пържене да се отцеди излишната вода от настърганите картофи . За това количество картофи и едно яйце е достатъчно, иначе става доста рядка сместа ,при такъв случай като слепващ материал може да се добави малко брашно..
11.02.2019 12:08
Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Допада ми рецептата ,лесно и икономично за ограничено време. .
11.02.2019 09:19