Шоколадов сладкиш с череши

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф68376121596
03/06/2018
"Шоколад и череши - най-емблематичната любовна двойка през топлите месеци "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 491
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черешите се измиват и им се изваждат костилките.

В купа се разбиват яйцата със захарта на пухкав крем. Към тях се прибавя омекналото краве масло и след разбъркване се прибавя киселото мляко със содата в него.

Сместа се ароматизира с ромовата есенция. Прибавя се на порции пресятото брашно, размесено с бакпулвера и какаото. След разбъркване се слага и течният шоколад.

Отново продуктите се разбъркват, докато се получи гладка еднородна смес. Тестото се прехвърля във форма за печене, а отгоре върху него се нареждат черешите.

Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. Готовността му се проверява с дървен шиш или клечка за зъби.

След като се извади от фурната се поръсва с пудра захар.

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар