Печени кюфтета с бирен сос

Ася ЗаевскаАся ЗаевскаПомощник Готвач20222450
04/06/2018
"Гарнирани с бирен сос, изядени с много бира "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо336
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Смесваме каймата с яйцето, мащерката, наситнения чесън, настърганата лимонова кора, сол, черен пипер и предварително накиснатия във вода хляб.

От сместа оформяме кюфтета и ги подреждаме в предварително намазнена тава. Печем около 20 -25 мин в предварително загрята на 200 градуса фурна.

След това добавяме в тавата бирата и печем още 20-на минути на същата температура.

Изваждаме кюфтетата, а останалия сос (в тавата) минаваме през цедка и заделяме настрани.

Загряваме маслото в тиган и запържваме за кратко брашното в него.

Постепенно започваме да добавяме соса от тавата, при непрекъснато разбъркване.

Овкусяваме с малко сол и пипер и снемаме от котлона.

Поднасяме кюфтетата заляти със сос и с гарнитура по Ваш избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар