Начин на приготвяне
Смесваме каймата с яйцето, мащерката, наситнения чесън, настърганата лимонова кора, сол, черен пипер и предварително накиснатия във вода хляб.
От сместа оформяме кюфтета и ги подреждаме в предварително намазнена тава. Печем около 20 -25 мин в предварително загрята на 200 градуса фурна.
След това добавяме в тавата бирата и печем още 20-на минути на същата температура.
Изваждаме кюфтетата, а останалия сос (в тавата) минаваме през цедка и заделяме настрани.
Загряваме маслото в тиган и запържваме за кратко брашното в него.
Постепенно започваме да добавяме соса от тавата, при непрекъснато разбъркване.
Овкусяваме с малко сол и пипер и снемаме от котлона.
Поднасяме кюфтетата заляти със сос и с гарнитура по Ваш избор.
Печените кюфтета с бирен сос са готови.