Пиле фрикасе по гръцки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пиле фрикасе по гръцки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Уж обикновено пиле фрикасе, ама така по гръцки много ни допадна, опитайте и вие"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 кг
  • маруля - 1 бр. голяма
  • пресен лук - 4 стръка
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 200 г гъсто или цедено
  • лимони - 1 бр. сока
  • сол - на вкус
  • черен пипер - млян на вкус
  • зехтин - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди на парчета.

В тенджера налейте зехтина, добавете ситно нарязания пресен лук и пилешкото месо. Запържете до лека промяна на цвета и добавете виното, солта, черния пипер на вкус и вода, колкото да покрие месото.

Покрийте с капака и оставете да се вари до омекване на месото на слаб огън.

Малко преди да е готово месото, добавете марулята, нарязана на едро.

За да приготвите застройката, разбийте жълтъка със сока на лимона, добавете киселото мляко и разбийте до еднородна смес.

Добавете към нея на части от бульона на пилето, докато се уеднаквят температурите в двата съда.

Излейте застройката в тенджерата и разбъркате, сервирайте в дълбока чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: