Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца на очи»Яйца по Цариградски

Яйца по Цариградски

Яйца по Цариградски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • сирене - 50 г
  • яйца - 4 бр.
  • олио
  • червен пипер - за поръсване
  • сол
  • За запръжката
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • краве масло - 1 и 1/2 с.л.
  • брашно - 30 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме си фолио и го омасляваме, в което увиваме патладжаните.

Поставяме във фурната и печем на 200 градуса за около 35 мин.

След като изстинат, ги обелваме и ги накълцваме на ситно.

На котлона поставяме тиган, в който разтапяме маслото и прибавяме брашното.

Пържим за кратко и отстраняваме, след което прибавяме на тънка струя ледено студеното прясно мляко.

Посоляваме, прехвърляме смачканите патладжани и разбъркваме добре.

В друг съд поставяме повечко олио и поръсваме малко сол.

Счукваме яйцата и пържим, като ги обливаме със запърженото олио.

Когато яйцата започнат да се забулват, прекратяваме пърженето

В чинията най-отдолу поставяме патладжана, отгоре слагаме яйцата и поръсваме с червен пипер и настъргано сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: