Начин на приготвяне
Подготвяме си фолио и го омасляваме, в което увиваме патладжаните.
Поставяме във фурната и печем на 200 градуса за около 35 мин.
След като изстинат, ги обелваме и ги накълцваме на ситно.
На котлона поставяме тиган, в който разтапяме маслото и прибавяме брашното.
Пържим за кратко и отстраняваме, след което прибавяме на тънка струя ледено студеното прясно мляко.
Посоляваме, прехвърляме смачканите патладжани и разбъркваме добре.
В друг съд поставяме повечко олио и поръсваме малко сол.
Счукваме яйцата и пържим, като ги обливаме със запърженото олио.
Когато яйцата започнат да се забулват, прекратяваме пърженето
В чинията най-отдолу поставяме патладжана, отгоре слагаме яйцата и поръсваме с червен пипер и настъргано сирене.