Здравословна спаначена пица Маргарита

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор39917021842
12/06/2018
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо782
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер слагаме размразения спанак, яйцата, овесените трици, кокосовите стърготини, мляното ленено семе и хималайската сол. Блендираме.

Кашкавалът и моцарелата се настъргват на едро ренде и 70% от тях се слагат в блендираната смес. Разбърква се добре.

Намазваме дъното на тава с незалепващо покритие с кокосово масло (може да използвате и зехтин) и изсипвате сместа.

Печем блатчето на пицата в предварително загрята на умерено силна температура фурна.

Когато блатът е изпечен, изваждаме от фурната и гарнираме пицата с заделените 30% настъргани кашкавал и моцарела, маслините, домат, нарязан на тънки шайби, и риган.

Връщаме пицата обратно във фурната за около 5-7 мин да се запекат леко доматът, моцарелата и кашкавалът.

Нарязваме и поднасяме пицата топла.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар