Начин на приготвяне
Черешовото Гаспачо е предястие, което в Испания се поднася при специални поводи като сватби и кръщенета. Има интересен вкус, необичаен за нас, но съм сигурна, че ако го опитате ще ви изненада със своята изисканост и аромат.
Приготвя се много лесно, в няколко прости стъпки.
Обелете домата и нарежете на парченца, заедно с лука и чушката.
Поставете ги заедно с черешите в блендер или кухненски робот и включете на максимална скорост, за да станат на фино пюре.
Може да ползвате и пасатор, като в този случай ще трябва да прецедите впоследствие тъй като ще останат фини кожички от черешките. Сместта трябва да е максимално гладка.
По желание може да разредите с малко водичка и да си регулирате както ви харесва на сол. Трябва да има идеален контраст между сладко и солено, за да изпъкнат по-добре вкусовете. Не пиша точно количество сол в рецептата, защото зависи от сладостта на черешите, които използвате.
Разсипете гаспачото във малки елегантни чашки и във всяка натрошете по малко козе сирене. Хубаво е да е добре охладено преди поднасяне.
По желание украсете с листа от свежа мента. Добър апетит!