Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран кашкавал»Кашкавал пане със сладко от ягоди

Кашкавал пане със сладко от ягоди

МиховМихов
Новак
21170101
Кашкавал пане със сладко от ягоди3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Необикновено вкусна комбинация, която всички ще харесат"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 400 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 300 г
  • прясно мляко - 4 с.л. от 3, 6%
  • пушен червен пипер - 2 ч.л. сладък
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • сладко от ягоди - 60 г
  • зехтин - да покрие дъното на тигана до 1. 5 см
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е много лесна и бърза рецепта. Също така Ви позволява да експериментирате максимално, като имате възможност да изберете кашкавал по свой вкус.

Единственото, но и най-важно, което трябва да имате в предвид, е кашкавалът да е стегнат преди пържене.

Вие преценете дали да си почине в хладилника или във фризера 15 мин. непосредствено преди пържене. Може да замените млякото с нискомаслено, да пържите в олио или масло, да смените сладкото с малини или диви ягоди, или с такова по Ваш вкус.

Докато подготвяте заготовките, сложете кашкавала във фризера за няколко минути. През това време в малка купичка счупете едно яйце и го разбийте, прибавете 4 с.л прясно мляко и разбийте отново.

Добавете 2 с.л брашно в сместа (хубаво е да аерирате брашното през фина метална цедка).

Разбъркайте добре докато максимално намалеят бучките в сместа.

Обърнете внимание, че тя не трябва да е нито прекалено гъста, нито прекалено рядка (баланса м/у млякото и брашното трябва да е с консистенцията на разбитото яйце). Накрая добавете черния и червен пипер и солта.

Сложете зехтина в тигана да покрие дъното ~ 1. 5 см. Поставете на котлона да загрее хубаво. Извадете кашкавала от фризера и го нарежете на филийки ~ 2. 5 см. Може да експериментирате с различни форми - кубчета, триъгълници и т.н.

Подгответе една широка чиния с аерирано брашно.

Потапяте кашкавала в сместа, после овалвате в аерираното брашно, пак в сместа и отново в брашното.

Така се получава двойна панировка, което ще забележите след това. Ако Ви е трудна тази процедура и се цапате много, може да използвате щипка или виличка, но не забравяйте, че тигана е на котлона и трябва да сте бързички.

Може да започнете пърженето. Проверявайте от време на време долната страна. Трябва панировката да се запържи до златисто. Обърнете когато е готово и запържете и от другата страна. Ивадете ги в чиста чиния и ги залейте с останалият от тигана зехтин.

Поднесете панирания кашкавал горещ с охладеното сладко. Кашкавала върви и със солен дресинг по Ваш избор.

Кашкавалът пане със сладко от ягоди е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: