Гювеч със свинско, ориз и гъби

Таня ЛевеноваТаня ЛевеноваГотвач234663783
16/06/2018
Приготвяне90 мин.
Готвене25 мин.
Общо115 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 704
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В тиган месото се запържва, леко посолено. След това се долива топла вода и то се задушава до омекване.

В друг тиган се запържват, гъбите, лука, моркова и чушката, нарязани на едро. Оризът, измит и отцеден добре, заедно с нарязаният дребно домат се запържват за кратко. Прибавя се червеният пипер и част от бульона.

След две-три минути зеленчуковата смес се изсипва в гювеч. Прибавя се и месото. Добавя се сол на вкус, черен пипер и джоджен. Долива се още от бульона, като към ориза, той да бъде 3 към 1.

Ястието се разбърква хубаво и се слага да се пече във фурната на 180 градуса. Щом гювечът заври хубаво, фурната се изключва и когато бульонът се поеме от ориза, ястието е готово.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар