Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Тарт»Сбричолата с тиквички

Сбричолата с тиквички

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Сбричолата с тиквички
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
09/07/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Вкусен солен тарт с хрупкава маслена коричка Опитайте"

Необходими Продукти

  • МАСЛЕНА ОСНОВА
  • брашно - 270 г
  • масло - 120 г
  • яйца - 1 бр.
  • пармезан - 50 г (настърган)
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ПЛЪНКА
  • тиквички - 2 бр. около 400 г
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • копър - 2 - 3 стръка пресен
  • сирене - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Идеята за тази сбричолата видях в канала Субективно за Италия.

В оригиналната рецепта няма пармезан, но аз реших да добавя и мога да кажа, че се получи солен тарт със страхотен вкус.

За да приготвите тази сбричолата с тиквички първо си направете плънката.

Нарежете на дребни парчета 2 малки тиквички, поръсете ги със сол на вкус и ги задушете в малко загрято олио за 10 на минути, бъркайки периодично.

Накрая на готвенето прибавете нарязана на ситно скилидка чесън и копъра.

Тиквичките трябва само малко да се сготвят и да останат хрупкави.

Махнете плънката от котлона и прибавете едро натрошено сирене.

Разбъркайте и оставете плънката да се охлади, а през това време пригответе сместа за основата на тарта.

Смесете в купа брашното, солта, черния пипер и фино настърган пармезан.

Разбъркайте.

Прибавете маслото, студено и нарязано на кубчета, и го втрийте с пръсти до образуване на маслени трохи.

Разбийте едно яйце и го дбавете към сухата смес. Разбъркайте с лъжица.

Трябва да се получат влажни маслени трохи.

Пригответе си форма за тарт с диаметър 24 см и прехвърлете 3/4 от трохите във формата. Останалите трохи заделете за поръсване на тарта.

С пръсти ги разпределете като основа, притискайки. Оформете и малък борд.

След това прибавете плънката и заравнете.

Върху плънката поръсете със заделените трохи.

Сложете тарта да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30-35 минути.

Поднесете сбричолатата с тиквички охладена.

Чудесна идея за студено предястие е тази вкусна сбричолата с хрупкава маслена коричка.

Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: