Начин на приготвяне
Брашното се смесва със сол, захарта, бакпулвера и се добавят яйцата. Разбиват се с миксер много добре и получената смес се сипва в тава с хартия за печене.
Пече се на предварително загрята фурна на 200 градуса за 6 минути.
Намазва се със сладко от ягоди или по избор и се увива с помощта на хартията, още докато е топло.
Глазурата се подготвя като: Белтъкът се разбива на пяна. Добавя се лимоновият сок и пудрата захар, която се добавя лъжица по лъжица. Получава се смес като гъста паста. С нея се намазва увитото вече руло.
Орехите се разбиват на блендер и цялото сладко руло се поръсва с тях.
Рулото за 6 минути с белтъчна глазура и орехи е много вкусно.
Коментари