Ориз с къри и тиквички на тиган

18/06/2018
"Това не са просто ориз с къри и тиквички на тиган, това е кратък урок по приготвяне на невероятно вкусно и ароматно вегетарианско ястие "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо700
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч. тип Балдо
  • тиквички - 1 бр (аз съм използвала от по - тъмните тиквички, които са по - крехки и по - хрупливи)
  • лук - 1 глава
  • джинджифил - щипка
  • къри - 1 ч.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се измива и се нарязва на ленти (или на парчета, каквито на вас ви харесват).

Взема се тиган тип Уок. Загрява се тигана с олиото.

Когато се загрее достатъчно за много кратко време се запържват тиквичките с малко сол. След това се изваждат в чиния.

В същата мазнина се запържват нарязаният на ситно лук и ориза (предварително измит и оставен малко да поизпръхне). Когато оризът промени цвета, си т.е. стане стъклен, се прибавят 3-4 ч.ч. вода. Прибавя се сол, щипка джинджифил и кърито.

Вари се докато остане съвсем малко течност. Тогава се прибавят тиквичките, всичко се разбърква и се отнема от котлона. Оставя се да попие и останалата вода, като може да захлупите с капак, за да се задуши.

Може да се използва както за основно вегетарианско ястие, така и за гарнитура.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар