Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Свинска манджа със зелен фасул

Свинска манджа със зелен фасул

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Свинска манджа със зелен фасул2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Любимата ни зимна манджа къкри на печката, а на вас ви предлагаме да я опитате"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 гр.
  • зелен фасул - 200 гр.
  • лук - 1 глава
  • масло - 40 гр.
  • олио - 2 с.л.
  • сметана - 2 с.л.
  • лютеница - 1 ч.л. селска
  • лимонов сок
  • копър
  • бульон - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на дребно и се задушава в сгорещеното олио заедно с нарязания на ситно кромид лук до омекване.

Прибавя се селска лютеница и се разрежда със сгорещения бульон. Посолява се и се прибавя зеленият фасул. Вари се на тих огън манджата със свинско.

Готовата манджа се подправя с лимонов сок и се отмества от огъня.

Прибавя се сметаната, разбърква се, слага се кравето масло и се поръсва със ситно нарязан копър свинска манджа със зелен фасул.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
55
44
33
20
10
Дай твоята оценка: