Бадемов тарт с круши

23/06/2018
"Когато поводът е специален, а гостите - капризни, бадемов тарт с круши е перфектното решение "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 213
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • За масленото тесто
  • брашно - 100 г
  • бадеми - 30 г смлени сурови
  • захар - 20 г
  • масло - 70 г студено
  • вода - 1 - 2 с.л. ледена
  • Пълнеж
  • масло - 60 г стайна температура
  • захар - 70 г
  • бадеми - 100 г смлени сурови
  • яйца - 2 бр.
  • какао - 20 г
  • круши - 3 - 4 бр. от компот
  • ванилия - 1ч.л. течна
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете брашното и нарязаното масло. Започнете да стривате с пръсти, докато получите трохи. Прибавете бадемите, захарта и продължете да стривате до получаване на мокър пясък. Добавете 1 с.л. вода и размесете. Ако тестото се захване, не е нужна повече вода. Притиснете тестото, да се получи диск. Опаковайте в стреч фолио и приберете в хладилник за 15 минути.

Пригответе си форма с диаметър 22 см. Извадете тестото и го сложете между два листа хартия за готвене. Разточете тънък кръг, по-голям от дъното на формата. Преместете го с хартиите в тавичката и отстранете горната хартия.

Притиснете го с пръсти по дъното и борда. Минете с точилка върха на борда за да отстраните излишното тесто, ако има такова, и го запазете. С вилица надупчете тестото само по дъното. Приберете в хладилник, докато приготвите пълнежа. Включете фурната на 180-200°C.

В купа сложете захарта и мекото масло. С телена бъркалка разбийте, докато сместа стане леко кремообразна. Прибавете бадемите, яйцата и ванилията. Разбъркайте до получаване на еднородна смес.

Изсипете пълнежа върху тестото и го разнесете равномерно. Подредете нарязаните на едро круши и поръсете трохи от заделеното тесто от борда.

Сложете сладкиша в загрятата фурна и го печете 25-30 минути. Извадете охладения тарт от формата и го поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар