Начин на приготвяне
Сварете картофите в подсолена вода за около 20 минути или до пълната им готовност - щом боднете с вилица, тя трябва да влиза свободно. Оставете да се охладят, обелете и нарежете на шайби.
Подредете картофките в намазнена тавичка и поръсете със зехтин, сол и пипер. Ако желаете, може да добавите подправки по ваш вкус. Подходящи биха били естрагон, сух копър, сух или свеж магданоз или кориандър.
Измийте за кратко филетата сьомга под течаща вода и ги подсушете. Посолете много леко и натъркайте с черен пипер.
Подредете ги върху картофите с кожата надолу и на повърхността им направете леки прорези, в които мушкайте по малко козе сирене, разронено с пръсти.
Останалото сирене намачкайте с майонезата, лимоновия сок и горчицата. С тази смес намажете филетата риба.
Поставете в загрята на 190 градуса фурна за 15 минути или до желаната от вас степен на изпичане на рибата. Съвета ми е да не я препичате прекалено, за да не изсъхва.
По желание през това време може да си приготвите зелени аспержи за гарниране, като ги запечете на леко намазнен тиган, докато хванат хубав загар.
Поднесете ястието топло с чаша хубаво бяло вино.
Добър апетит!