Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в подходяща купа за замесването на тестото. Към него добавяме грис и солта. Маята смесваме със захарта и заливаме с хладката вода.
След като се активира, я изсипваме в кладенчето от брашно. Добавяме зехтина и размесваме с ръце, докато се получи лепкаво тесто.
Тогава изсипвам брашното върху плота, като меся отвътре навън. Ако е необходимо, добавям по още малко брашно.
Тестото трябва да стане еластично. Връщам го в купата, намазвам го със зехтин и го увивам в прозрачно фолио.
Оставям да почине за 50 минути на стайна температура. От топлината зависи колко време ще отнеме втасването.
Продуктите за пълнежа смесваме в купа - нарязаната шунка, маслините и сушените домати.
От тестото оформяме 14-15 топки. Във всяка една от тях поставяме по лъжица - две от пълнежа и топка моцарела.
Всяко топче потапяме в кетчупа (чийто съдържание е изварени домати с риган и подправки за пица) и подреждаме в намазнена тавичка за печене.
Оставяме тестото да втаса още веднъж.
Върху всяка топка подреждаме нарязани зелени маслини и поръсваме с риган и малко зехтин.
Печем затворената пица в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути.
Гарнираме Скритата Пица с млечно-чеснов сос.