Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибник»Рибник с толстолоб

Рибник с толстолоб

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Рибник с толстолоб15 / 15
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"За всеки празник - рибник, а за по-специалните случаи - Рибник с Толстолоб"

Необходими Продукти

  • толстолоб - 1 кг (парчета филета с кост от едра риба)
  • кисело зеле - 700 г
  • морков - 1/2 бр.
  • олио - 50 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 2 - 3 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • кромид лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • розмарин - няколко стръка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посоляваме филетата от толстолоба със сол и черен пипер, оставяме настрани, докато приготвим останалите продукти.

Нарязваме кромида на едро и го задушаваме за кратко в сгорещена мазнина. След това прибавяме наситнения морков, след него и ориза. След като стане стъклен, поръсваме със сол и червен пипер.

Наливаме 1 ч.ч. вода (може да замените с зеленчуков или рибен бульон - но тогава не добавяйте допълнително сол) и доматеното пюре, добавяме нарязаните на ситно скилидки чесън и изчакваме ориза да поеме течността.

В друг съд с малко мазнина поставяме нарязаното на дребно кисело зеле, задушаваме за кратко и наливаме 1 ч.ч. непълна вода или бульон. Оставяме на бавен огън под капак за 15 - 20 минути.

Добавяме ориза и разбъркваме сместа, прехвърляме я в тава.

Правим в сместа гнезденца за парчетата толстолоб, слагаме ги в тях и поливаме със струйка мазнина, поръсваме с червен и черен пипер и ситно нарязани листенца розмарин.

Наливаме 1 ч.ч. вода, поставяме на средна решетка в предварително загрята на 180 - 200 градуса за около 35 - 40 минути.

Поднасяме рибника със салата според сезона.

Рибникът с толстолоб е много вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: