Букатини Болонезе с доматен сос с кайма

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67376021515
30/06/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо58
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Букатините се сваряват в подсолена вода по указанията на опаковката. След това се изплакват със студена вода за да спре процесът на варене.

Докато се вари пастата, се приготвя сосът. За целта в тиган със сгорещена мазнина се запържват нарязаните на ситно лък, чесън и морков. Щом омекнат, към тях се прибавя каймата. Желателно е да е телешка. Разбърква се и се пържи, докато стане на трохи.

Прибавя се червеното вино и след като се поизпари, се прибавят доматите, които е необходимо първо да пасираме. Сосът се подправя със сол и малко захар (за да се убие киселинността на доматите) и се оставя да се готви до сгъстяването му. Накрая се прибавят босилек и риган на вкус (сухи или пресни).

Сварените букатини се сервират полети със сос и настърган пармезан.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар