Тази рецепта коментираха

Анонимен
Liliya
Liliya
Страхотни станаха! Благодаря!
31.01.2014 20:10
2
Десислава Петрова
Десислава Петрова
много хубава рецепта, но сметаната е много малко за триста грама спагети добре,че сложих 200 грама
20.11.2013 19:04
4
Mariq Matanska
Mariq Matanska
Уникална вкусотия :):):)
20.11.2013 16:58
1
1
Дияна Борисова
Дияна Борисова
Дозировките не съответстват на количеството спагети...сосът с тези дозировки стана много по-гъст и изобщо не се получи като на снимката...не съм доволна от тази рецепта!
02.10.2013 20:23
1
1
Vicctoria
Vicctoria
... аз чета рецептите след като съм си изяла спагетите вече. прочетох всички коментари и имам какво да добавя. обожавам тези спагети - преди седмица имах гости и купих продуктите, но почти в двойно количество. като ми дойде гостенина и го включих и той да помага. той държеше да сложи лук и чесън, а аз казах точно това което някой по - долу е написал... че лук, а камо ли комбиниран с чесън не подхожда на този по - изтънчен вкус. направихме ги все пак както той каза. и тази вечер реших с останалата част от продуктите да си ги направя както аз си искам (без лук, само съвсем малко чесън сложих) и станаха доста по - зле от първите :))) доста безвкусни. при все че бях 100 % сигурна, че ще е по - добре!
24.09.2013 22:25
1
Hristo Hristov
Hristo Hristov
тази рецепта за Карбонара няма ништо общо с автентичната Карбонара не се ползва бекон а панчета и няма сметана
09.09.2013 15:28
5
sa6o
sa6o
Всъщност името са получили защото са били основна храна на "въглищарите", миньори в Северна Италия. Сравнително евтина, а и се приготвя бързо.
13.06.2013 08:51
1
№1
№1
"карбонара" наистина означава въглен, но не заради многото черен пипер а заради препържените бекончета
11.06.2013 16:43
1
Йоана
Йоана
Страшно вкусни!
02.06.2013 21:41
1
Мариана  Пенева
Мариана Пенева
правя ги за първи път, бях зверски гладна, но изчаках да станат- супер, е не спазвах съвсем точно рецептата.По моя оценка се наредиха на второ място след тези които ядох на площада във Верона, на масичка с покривка, но пък спестих 10 евро и напълнихме коремчетата!Благодаря за рецептата!
16.05.2013 21:27
1
1
sashka
sashka
Името “карбонара“ произлиза от карбоне т.с. въглища, затова трябва да има много чер пипер. Може би в някой места в Иалия да се използва сметана (аз незнам това), но оригиналната рецепта не е така. Варят се спагетите, в купата се разбиват жълтъците или цели яица с черния пипер и кашкавала. Оцеждате спагетите добре и веднага още горщи ги прибавяте в сместа. Разбърквате много добре. Яицето се “сварява“ от топлината на спагетите и се форма салцина. Да ви е сладко! Изглежда лесно, но е една от най-трудните рецепти...
24.03.2013 21:49
4
1
Покажи всички подкоментари
555n
555n
Рецептата е супер. Спагтетите се получиха. ЕДинствено добавих малко повечко вода, а не 50-60 мл както е записано.
22.03.2013 08:30
Генов
Генов
"Лукът не ми пасва точно на тази рецепта",напълно съм съгласен...Карбонара без сметана не съм правил и не мога да си го представя даже,струва ми се че ще бъдат сухи.Бих коригирал .. сварените спагетите се прибавят веднага след сметаната, за да може при сгъстяването им да поемат от соса и да са по-вкусни.Пармезанът се слага след като са готови,ако се прибави докато е на котлона става на "дъвка".Главния готвач в ресторанта, в който работех на о.Санторини прибавяше и лъжица коняк, за да не се усеща миризмата на жълтъка.
22.02.2013 18:22
1
1
таня
таня
Станаха супер щом и моят мъж ги яде а тои попринцип да не види спагетино тези определено ни допаднаха евала
19.01.2013 18:31
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
При запържените лук и бекон. Не можете ли да четете- 3-ти абзац, 1-во изречение.
08.01.2013 17:14