Сватбена погача

24/04/2013
от ДимитринаНовак
"Ръчно омесена и декорирана с много любов погача, за един от най-важните дни в живота на влюбените!"
Приготвяне45 мин.
Готвене35 мин.
Общо80 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 152
  • Преглеждания за месеца139
  • Преглеждания за седмицата32
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го разбъркайте със солта, маята. В кладенче посредата сипете леко разбитите яйца, меда и водата. Хубаво разбъркайте всичко и добавяйки мекото масло замесете меко и гладко тесто за около 10 минути.

Оставете го да втасва в намазнена купа, покрита с кърпа за час и половина. След това отделете от тестото 300 грама за долната част на погачата. Заделеното тесто се разточва като дълъг фитил, който се усуква и се разпределя по периферията на тавата.

В средата на подмазнената тава разпределете останалото тесто, оформено на гладка топка.

Предварително подготвеното по стандартния начин декоративно тесто за украсата от цветя и рози трябва да е престояло в хладилник 24 преди да оформите от него украсата и още 12 часа, след като направите розите, цветята и всичко, което искате да има върху питката.

Най-лесно е да изрежете разточеното декоративно тесто с формички - въпрос на сръчност и изобретателност. Украсената питка се намазва с разбито яйце и се оставя да втаса още 1 час.

Сватбената погача се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 30 минути или докато е готова.подобни рецепти тук

5 16
4 8
3 6
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Ралица
Ралица
27.05.2015 10:15
Това е пита на Кастус Ларкой,не е ваша,не си измисляйте рецепти и не подвеждайте хората с лъжливи снимки https://www.facebook.com/photo.php?fbid=915427751848679&set=pcb.861160750612331&type=1&theater
1
0
Таня
Таня
04.04.2015 14:38
Димитринка, погачата изглежда великолено, но обясненията по рецептата са повече от недостатъчни.
В какъв диаметър тава се пеще, за колко време, на колко градуса? И украсата е великолепна, но не е само вупрос на сръчност ,а на прецизни обяснения. Готвенето е наука и когато човек иска да научи другите , не им подхвърля 5 изречения, а обяснява изчерпателно.
0
0
zoya aleksandrova
zoya aleksandrova
09.10.2013 00:07
изглежда великолепно
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв