Начин на приготвяне
Оставете продуктите на стайна температура и замесете хубаво гладко тесто. Оставете да втаса, след което разделете на 5 части и една малка топка за декорацията.
Разточете 5 обли кори, намажете ги с масло и подредете една върху друга, като последната не се маже.
Нарежете на 8 части, като центъра оставите цял, там ще оформите красив кръг от сърца.
Започвате оформянето, като хващате с пръсти едно листо и с остър нож цепвате по средата, промушвате отдолу нагоре и свивате отдолу. Другото листо разрязвате на 3 ленти и оплитате плитка. Редувате всички листа по този начин.
От малката топчица тесто разточете кора и изрежете сърца, тях подредете по средата, както се вижда от снимката, и по две сърца, които изобразяват пеперуди на четири от листата. Ако имате останало тесто разточете кора, намажете с масло, навийте на руло и нарежете на рулца.
С тях запълнете тавата, ако има нужда. Оставете да втаса, след което сложете предварително изрязани сватбени халки от солено тесто.
Намажете с жълтък и печете в загрята фурна. След изпичането на погачата я украсете с цветя от фондан или друг вид.