Домашно реване

13/11/2013
Violeta Strahilova
отVioleta StrahilovaНовак43
"Пухкаво, сочно и много вкусно домашно реване по оригинална българска рецепта"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо209 143
  • Преглеждания за месеца11668
  • Преглеждания за седмицата2714
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг3.3 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • за сиропа
  • вода - 4 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и захарата с миксер до получаването на пухкав крем. След това добавяме брашното, бакпулвера и щипката сол. Разбиваме, докато се получи хомогенна смес. Изсипваме сместа в тава за печене и печем на 180-200 градуса около 30 мин.

Проверяваме дали е изпечено с дълга, тънка дървена клечка, като боцнем на няколко места по реването. Ако не залепне сурово тесто, е готово.

Сиропът се приготвя от посочените продукти, като се кипне в тенджера на котлона и поври 10-тина минути.

Реването се нарязва на квадрати или правоъгълници и се залива със сиропа.

Студено реване се залива с топъл сироп или обратното. По желание към сиропа може да се добави някаква есенция.подобни рецепти тук

5 9
4 6
3 8
2 5
1 4
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

emilia
emilia
23.02.2016 20:08
Strachotno stana
1
0
Надя
Надя
20.02.2016 20:50
Много добра рецепта!
2
0
величка
величка
26.01.2016 16:42
много хубаво стана реването но следващия път ще намаля малко захарта за сиропа за мен специално ми идва малко благичко но е супер
2
2

Виж всички коментари или напиши такъв