Свински джолан на фурна

16/12/2013
Дани Моллова
отДани МолловаНовак
"Рецепта която трябва да се опита ароматен, крехък и сочен, месото се топи на езика"
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо112 747
  • Преглеждания за месеца1985
  • Преглеждания за седмицата129
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре е преди да започнете да готвите да измиете месото. Измитите и подсушени джолани се подреждат в тава. Поръсват се със сол. При тях се добавят едро нарязаните зеленчуци. Слага се черният пипер на зърна и дафиновите листа.

Джоланите се заливат с бяло вино. Долива се вода, колкото да покрие джоланите. Съдът се похлупва и се слага за 180 минути в загрята на 170 градуса фурна.

Олиото се загрява и в него се запържва да златисто брашното. Добавя се доматеното пюре и при непрекъснато бъркане се разрежда с бульона от джоланите.

Джоланите се поднасят обилно залети със сос и гарнитура пържени картофи.подобни рецепти тук

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!