Сьомга филе на фурна

09/10/2015
Огнян
отОгнянНовак71
"Маринована сьомга на фурна, която може да поднесете със задушени зеленчуци - изискано ястие за ценители!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 958
  • Преглеждания за месеца710
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Кората на портокала се настъргва, а сокът се изцежда. Може също да се използва лимон или лайм.

2. Филето се измива, почиства от люспи и костици, след което се залива със сока от портокал.

3. Маринова се за 30 мин в хладилника.

4. През това време се приготвя смес за намазване от портокаловата кора, настъргания джинджифил, чесъна, кленовия сироп и 2 с.л. зехтин.
Опитвайте сместа - не бива да е свръх сладка. Може да използвате боров мед вместо кленов сироп.

5. На дъното на тавичка се сипва зехтин, филето се поставя с кожата надолу, посолява се и се подправя с черен пипер. Намазва се с готовата смес за печене и се сипва малко вода в тавичката.

6. Пече се 20-30 минути на загрята фурна на 240 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар