Торта Наполеон с готови кори

04/02/2016
NEVIот NEVIПомощник Готвач 3x
"Кой не обича всеизвестната торта Наполеон? Ето един лесен вариант за приготвянето и с готови кори."
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
68 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо384 326
  • Преглеждания за месеца37058
  • Преглеждания за седмицата7631
  • Коментирана20 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена68

Необходими Съставки

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Накъсайте корите, посипете ги с олиото и захарта и разбъркайте добре. Печете ги на 180 градуса до златисто, разбърквайте често, за да не загорят. Оставете да изстинат. В това време направете крема. В купа сложете 100 мл мляко, жълтъците и брашното, разбъркайте с тел за разбиване.

Ако има бучки от брашно прецедете, за да стане кремът гладък. В тенджера кипнете останалото мляко и щом заври захарта изключете котлона и при непрекъснато бъркане добавете яйчената смес.

Овкусете с ванилията и цитрусовите кори. Във форма за торта с диаметър 22 см сложете една лъжица от крема на дъното (това се прави за да не се пързаля тортата).

Почнете да редувате печени кори, крем и завършете с кори. Оставете малко кори и за отстрани след като махнете формата за дооформяне.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 13
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (20)

Йорданка Ковачева
Аз приготвих тортата със 250 грама кори и същото количество крем. Стана много добре.
Препоръчвам да изливате крема върху корите, когато е леко поизстинал, за да не се разкашкат. Всъщност е въпрос на вкус, но аз предпочитам да са леко хрупкави и да се усещат.
0
0
Невена Валентин Михайлова
Стана добре тортата, на за мен е много захарта, забравили сте да споменете че крема се вари до сгъстяване.
1
0
Силвия Николова
Направих я. Остана суха на места. Може би, ако я бях разбъркала с крема щеше да стане по добре. Захарта за мен е много, стана много сладка. Правила съм с домашна юфка на пакета отзад има рецепта за млечна баница, получава се по добре. Това е моето мнение
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв