Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Оризов хляб без месене

Оризов хляб без месене

ВаняВаня
Чирак
11830041456
Оризов хляб без месене
Снимка: Ваня
3 / 4
21/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10 парчета
"Определено по-различен хляб, който да сложите на трапезата си"

Необходими Продукти

  • закваска - 100 г
  • брашно - 80 г, соево
  • вода - 125 мл
  • За доомесване
  • яйца - 3 бр.
  • зехтин - 1/4 ч.ч.
  • оцет - 1 с.л.
  • мед - 1/4 ч.ч.
  • кисело мляко - 150 г
  • нишесте - 1/3 ч.ч., царевично
  • нишесте - 1/2 ч.ч., картофено
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч., оризово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Закваската се забърква с брашното и водата, покрива се със стреч фолио и се оставя за няколко часа да удвои обема си. След това се омесва с всички останали продукти. Оставя се да почине за 1 час и отново се омесва.

Тестото се изсипва в намазнена тава, до 1/3 от обема ѝ. Покрива се и се оставя още няколко часа, докато удвои обема си. Пече се на 200 градуса около 40 минути. Изважда се от фурната. Хлябът се слага да изстива върху решетка, увит в кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Рецепта със закваска не бях пробвала,но ще опитам скоро.
29.02.2016 23:55