Боб в гювеч

17/03/2016
"Да си припомним вкуса на детството "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 019
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • боб - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • зелен лук - 4 - 5 стръка или 1 глава стар
  • чушки - 1 бр. (може и суха)
  • домати - 1 бр. настърган или доматен сос
  • черен пипер
  • червен пипер
  • брашно
  • олио
  • магданоз
  • джоджен
  • целина
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме си боба за 20 минути, изцеждаме и измиваме. Слагаме в гювеча и добавяме всичко, но без червения пипер, брашното и олиото.

Наливаме вода 3-4 пръста над боба. Слагаме във фурната и я загряваме на 180-200 градуса. Печем до готовност.

Запържваме си в тиган пипера и брашното и изсипваме в гювеча, връщаме във изключената вече фурна за няколко минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Гергана  Георгиева
Аз обичам да има и малко домашна чубрица
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
най българската гозба е боба с нарязан пресен джоджен е вкусотия
0
0
Веселина Константинова
Боб, сготвен в глинен съд е много вкусен!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв